Trollmammas blogg

( mer privat kan det inte bli)

Natten före nyår...

Kategori: Allmänt

Hej i natten!!

Så här sitter man i sena timman och bloggar för annars hinner jag inte skriva mera detta året:=)
Alla sover även kissarna och jag hoppas att min säng är ledig sen! "ler"

Idag fyller min kära mamma 45 år och jag har precis slagit in presenten vad det är kan jag inte avslöja ännu då det kan finnas andra ÖGON som läser detta!! Vi ska dit och se om hon bjuder på nån tårta mmmm.

Visst är det konstigt av årets alla 365(366) dagar så fyller mina föräldrar på årets första och sista dag... alltså det betyder att pappa fyller 46 på nyårsdagen och jag önskar att vi hade möjlighet att ses lite oftigare men tiden räcker inte till att åka så långt speciellt ofta suck men GRATTIS iaf  om du läserdetta och jag vet att du gör det ibland!

2008 firar vi in hos Sture, Kristina och Emil i rombäck och det ska bli kul för trots den dryga milen så ses vi väldigt sällan,hoppas 2008 blir bättre på den fronten!:=)

Nä nu ska väl jag också ta och sova lite om man ska orka med den låååånga dagen imorrn 2007:s allra sista dag!

Mitt 2007 har över lag varit bra men att börja året med att begrava vår älskade son Ville var inte speciellt kul men sen fick vi veta att vi skulle få bebis igen och Johanna kom 31 oktober:=)
Vi flyttade från det stora kråkslottet i rombäck till en mindre lgh i viskan men här trivs jag super bra! Det var väldigt jobbigt att städa ur kråkslottet höggravid men det gick och mycket fick flyga fönster vägen för inte orkade jag springa i trapporna hela tiden!!!
Farmor har fyllt 65 och Farfar 70, Anna 30 och jag 25 så visst har vi kalasat även i år!
Annars har inte året bjudit på såmånga överraskningar utan allt har flytit på alldeles före jul fick JAG en liten kusin en ISAK och jag gratulerar Eva & Sven till sonen!
Ja så nu är vi här på mammas födelsedag och självaste nyårsafton!

Nästa år ska jag bli moster och jag väntar å väntar på att Malins lille troll ska komma !

Annars tar vi en dag i taget och nu idag ska vi fira att lilla Johanna faktiskt redan blivit 2 månader!!!!
Grattis lill gumman!

Så till er alla: ett GOTT NYTT ÅR!!

Och tillprinsen Ville: Vi tänder ljus åt dej i kväll och jag saknar dej men älskar dej mera än så!! Kramiz från mamma

Kramizar till er andra också och go natt!!

Mellandagarna

Kategori:

Hej!!

Så är julen över för detta året som skönt är=) Men vi ha firat ganska lugnt och sansat!
På juldagen var vi hemma hos Dannes pappa och för första gången på många år var alla barnen samlade!
De är 6 styckna syskon och tre av dem har barn å respektive så allihopa såvar vi 17 styckna å ju fler dessto roligare=) Vi spelade TP på kvällssidan och i vanliga fall är jag helt kass men det gick över förväntan kanske berodde det på de andras alkoholintag inte vet jag men detvar inte så viktigt!

Igår hade vi en skön slappar dag Johanna vaknade klockan tolv mitt på dagen och hade då sovit i 10,5 timma men somnade strax igen hon är en go och snäll unge våran Johanna! Fast nog gillar hon mamma extra mycket och det tro jag d, detär ju där all smaskig mat finns=)

Idag har vi varit påmellandagsrean och inte är det tänkt att man ska komma fram med vagn inne på affärerna iaf! Men lite kläder bidde det ju.... Men med en halv less Johanna åt vi den suveränt goda drakglassen tänk om man orkade äta hur mycket somhelst... Johanna smakade hon med och för första gången grimaserade hon inte utan smaskade nöjt!

Klara harfått sin allra första mobil och här spelas det låtar såjag håller på att bli tokig men det som ärbra är ju att hon ställer alarmet och vaknar av detta så nu kanske jag slipper ruska sängen så hon ska komma ner..."skratt" iaf till en början=) Klara skulle behöva ha en sån väckning som Kalle Anka har påjulafton=)

Danne skulle göra mat för en timme sen men så kom grannen i källaren uppoch då bidde det nogingen mat men jag börjarbli hungrig nu... så ska man ha får man som vanligt fixa till det själv!!!!

Ha det gott!

Kramizar // Bodil

23 december!

Kategori:

Hej!!

Så har vi klätt granen klapparna är inslagna( iaf de flesta) Julklappsrimmen avklarade och Danne å Klara kokar julens goda kola! 
Johanna hänger på min mage i bärselen endast där hon kunde få ro lillstumpan=) 
Idag har vi faktiskt städat hela dagen hela familjen och det har gått bra! Johannis ha sovit på balkongen trots tiominus grader=)

Mamma var hit med några klappar åtflickorna som nu ligger på sin plats under granen.
Rolf var hit på den årliga jul titten! Han brukar komma på julaftonen å dricka kaffe men kom en dag tidigare i år!

Imorrn ska vi åka på graven till Ville och tända ljus igen klart att lill prinsen vår också ska ha sin del nu när det är jul jag saknar honomså himla mycket!
Men hade ville fortsatt sin tid på jorden hade kanskeinte Johannis funnits till! Mammas prinsessa!

Vår granne avled idag i all hast och det tycker jag var otäckt slog upp min dörr på båren när begravningsbyrån skulle gå in hörde dem inte ! Vila i frid Ivar!

Nu Ska jag ta och lägga Lill gumman i vagnen och hoppas attdet går!!

Till alla mina kära vänner och släktingar önskar jag er en mycket GOD JUL!!

kramizar // Bodil 

Bullätar tid!

Kategori:

Go kväll!

Sitter här vid denna maskin som så många timmar förr!
Men enda skillnaden är att jag är ensam uppe ingen som hänger över axeln på en och ska glo vad man skriver å då är det inte Danne jag menar utan min lilla 9 åriga dotter=) nyfiken i en strut!

Sitter här och mumsar på mammas mumsiga bullar  det var verkligen gott=)
Igentligen skulle jag verkligen inte äta en liten smula av dessa läckerheter men det är ju så himla gott!
Det ska bli mitt nyårslöfte:
ATT INTE ÄTA SÖTSAKER OCH BÖRJA RÖRA PÅ FLÄSKET!!
Jag har faktist aldrig avlaggt ett nyårslöfte men nån gång ska vara den första!=)
Så det är bara att smaska i sig godis här i jul nu då!

På nyår ja då firar Danne å jag ett år som förlovade men i början av nästa år firar vi faktiskt 11 långa år!! fast med nått kortare avbrott! men det är ändå en väldigt lång tid! Jag träffade honom som 14 åring och kärleken håller som bara den..... Skratt

Nä nu ska jag ta å göra min underbare sambo sällskap i sängen om jag får plats, det brukar ligga en hög med katter på min sänghalva! och ibland även en bebis=)

Sov så gott !
Ha d=)

Kramizar // BodilSnart jul!

Kategori:

halloj!!

Så är det snart jul det är den 18:de idag men när ska julkänslorna komma har ingen lust att pynta i år har ingen lust att ta in granen har ingen lust att springa på stan å inhandla julklappar...
Har för sjutton ingen lust med nånting är bara allmännt less!

Snön ligger vit på backen men jag har absolut ingen julkänsla=(
Jag brukar älska julen att pynta med tomtar å gardiner å allt julbak å sånt men i år är det som bortböåst helt totalt!

Jag och Danne ska iaf åka å inhandla julklappar på fredag då Klara ska vara hos mommen lillan får så lov å följa med kan ju inte gärna lämna bröstet hos mommen"skratt"
men hon är så snäll å brukar sova var hon än är, och inte skvallrar hon direkt heller vad vi hittar på för klappar!!

Kanske ska man göra ett tappert försök att leta fram tomtarna i förrådet men det är så mycket där så man blir riktigt irriterad på sig själv att men ska spara på allt j***la skit! fast vi slängde ju 30kubik när vi flyttade i sommras så lite duktig har vi ju varit iaf!

Nu ni ska jag gå ner dessa trappor till tvättstugan å hoppas att maskinerna är klara ska väl ta å tvätta juldukarna så kanske kanske får vi den rätta julkänslan även i år....

Ha d=)  Kramizar //Bodil

Hur i hela friden ska detta gå?

Kategori: Allmänt

Har min lilla bebis på armen och skriver med en näve man får kunna allt sm småbarnsförälder!!
men datorer är inte min starka sida men ska försöka jag med att blogga!
vi får väl se hur det går!
kramiz