Trollmammas blogg

( mer privat kan det inte bli)

31/1-2008

Kategori: 2008

idag är så Johanna 3 hela månader!!! Tänk vad fort tiden går det är ju inte klokt alltså...

Igår var vi ute å gjorde stöde osäkert då vi parkerade hemma hos mamma för att sedan promenera bort på jobbet det var jätte härligt väder och det var riktigt skönt! :-)
Vi lunchade där med katrin å som tur var bidde det lasagne så jag slapp äta fiskgratängen....!
Sen promenerade vi tillbaka till mammas och släppte ut deras "lånehund" James så han fick kissa lite och det sprang han iväg å gjorde på en gång. Han är så otroligt snäll denna vovven!

Klara var som vanligt bort på kvällen har blivit ofta nu ett tag, kamraterna lockar!

Idag har vi inte gjort så mycket jag har diskat å Lillan satt brevid i matstolen å pratade på före det hade lillan ätit
* aprikos & päron puré (inte mycket men ändå)
* banan (smakade lite mosad) inte så gott..
* Å vatten det dricker hon på tesked och det är ju bra att hon gillar!

Nu ligger hon ute i vagnen å sussar på balkongen det är väl snart dags att vakna antar jag hon sover inte lika länge på dagarna nu mera och det är ju kul att hon är vaken och mä..:-)
I natt vaknade hon vid 02,30 fast inte riktigt vaknade ville ha tissen å fick den å somnade om igen det är så sällan hon  är vaken på natten, sen sov hon till ca sju och var helt nöjd men somnade sen igen sen Klara gått till bussen!

 Här är då sigge på barnvagnen då Johanna sover iden på balkongen, lite avis då!

image14
Mammas baddrottning!!


Så nu har jag inget mer att skriva för tillfället men skriver mer en annan gång!!

kramiz 


På väg...

Kategori: Allmänt

Tisdag 29/1-2008

Idag har Jag å Lillan tagit en latar dag, hon verkar trött idag!!

Jag har varit till mvc i dag på efterkontroll och allt var som det skulle, vilket jag tyckte var skönt:-)
bara mitt blodsocker som var lite förhöjt vet inte varför, om det var tillfälligt eller om det är diabetes på G men om jag lägger om kosten å tar ett prov nästa vecka kanske det går ner igen... Inga godsaker!! det passar ju mej som handsken jag som ska ner i vikt!! Nått som säger att detta kan jag inte äta!!

Klev upp på vågen  hos BM första gången sen förlossningen å hör å häpna nästan alla grav. kilon är borta bara två kvar!!! sen alla andra förståss;-) Men det går väl det med!

Klara hon är å spelar innebandy sen skulle hon bada efter det!! 

Sitter i telefon med syrran!! skriver mera sen!!

kramiz 

forts.. 28/1-08

Kategori: 2008

Så har dagen gått med rasande tempo.... snart dags att sova!!

Johannis satt med oss vid bordet idag, när vi åt middag och lillan åt potatis med smör hon med inte speciellt mycket men ändå sen drack hon "nypsoppa" och det är nått hon verkligen gillar:-)

Klara hon for med en kompis å bada i fränsta och det är jättebra då hon behöver idrotta mera!!

Nä nu ska jag se vidare på cityakuten fast det är inge vidare nuförtiden det har licksom klingat av enhel del där med... Inga serier håller ju i längden!


Nattis

Måndag 28/1-2008

Kategori: 2008

Hej hopp!!

Idag måste här städas:-) Förstår inte att det kan bli så här stökigt på nolltid, kanske har det att göra med att vi faktiskt bor på 65kvadrat! Lite trångt men jag trivs jätte bra här!!

Johannis tog en sovmorgon vaknade inte förrän 9,30 mammas lilla sömntuta!
Sen har hon ätit gånger två och så tog hon ett långbad i badbaljan det är ju så himla kul att plaska å skvätta vatten!
Nu har hon fått parkera sig ute på balkongen i vagnen där trivs hon så himla bra... ute alltså!!

Har som vanligt suttit här framför datorn ett tag eller till och från iaf, man utvecklar snabbt ett "databeroende" fas jag trodde att jag aldrig skulle bli såå jag som är allergisk med datorer men nu börjar det att bli rätt kul men det finns mycket att lära....;-)

Har kommit på att jag blivit "tant" för jag måste bara se våra bästa år på 3an vill gärna se om de får fast mördaren... Så tantvarning är det här!! :-)

nä nu är det bäst att ta i å gö nått om jag ska bli klar nån gång fast det blir man väl aldrig det börjar ju om hela tiden....

Kramiz

401064-11

Kategori: Allmänt

401064-11

Söndag 27/1-08

Kategori:

Hej!!

Idag har vi varit till birsta och gjort den osäker har shoppat lite bra att ha saker, nya vinter dojjor åt Klara då jag insett att de hon hade redan borde ha gått till tippen... Men nu har hon nya å fina skor igen!

Johannis fick en ny matstol med en fin sitt dyna i.. image9 
Här sitter hon å myser i den nya fina stolen när vi andra fikade i kväll!!  Hon verkligen älskade den fina stolen från förstastund...

Lite andra smågrejjer bidde det åsså i dag precis som jämnt när man åker till stan så komma man hem med för mycket saker... tyvärr

Danne skulle jobba lite idag men de kom igång lite sent å jag var måttligt irreterad då jag skulle åka ut till Linda medans Danne jobbade, svänger av E4:an mot timrå å det är precis som en explosion under bilen ..Kaaboom.. sa det å hela bilen skakade svänger av på närmaste ställe för att kolla under bilen den lät nått så förskräcligt trodde att avgassystemet gått sönder då blev jag än mer irreterad då vi köpte ett nytt för ett år sedan...
Men senare på kvällen visade det sig att jag tappat LAMBDASONDEN den hängde under bilen så det är nu ett hål in i avgassystemet... Jag kan inget om bilar men jag lär mej nog lite för varje dag skulle jag tro!

Medans Danne jobbade firade jag , Klara å Johanna Bella en vecka sent men en då! Bella har fyllt 3 år tänk vad åren går!! Johannis fick en liten gullig docka som har fått blivit provsmakad av Lillan..

Nu har vi hämtat hem den gröna volvon, tur att rolf inte behöver den längre iaf... För nu ska min pärla få lite kärlek å blir lagad.. snart dags för besiktning... hoppas så att den då går igenom...:-)

För att gå tillbaka till Johannis så har hon smakat nyponsoppa i nappflaska något hon nöjd smaskade i sig..:-)
Så nu måste vi inhandla mera...

Nä nu tror jag att sängen kallar även på mej!
natti natti sov gott på söta örat

Gullungarna

Kategori:

Gullungarna

Mammas gullungar!!:-)

Så säger väl alla mammor om sina barn men det är ju så det är...
Kramiz å nattiz

Mammas älskling.. den "stora"

Kategori: Klara

Mammas älskling.. den

Mammas älskling... den "Lilla"

Kategori: Johannis

Mammas älskling... den

Håller på att bli galen

Kategori:

Har nyss skrivit i bloggen men så klickar jag lite för mycket å det raderades.... Suck

Idag har vi iaf varit till ånge å hälsat på min moster Gerthy och tagit en härlig vinterpromenad i det mycket vackra vädret.
Niklas var även han hemma idag å det var riktigt kul, det var så länge sen vi sågs!!
Moster bjöd på jätte god middag, TACK!!

Johannis satt för allra första gången i en matstol å hon verkligen älskade det! Jag kan förstå att det var roligt att sitta själv å se vad alla gör vid bordet... Jag tycker då att hon igentligen är lite väl liten(knappt 3 månader) men är hon nöjd så är vi det med!

Jag skulle vilja att denna unge slår av på takten lite inte ha så himla brottom med allt jag vill gärna ha henne liten ett tag till!! Kristina frågade om gåstol idag hon tuckte det snart var dags åt putte men jag vill bara skrika : STOPP!! Johanna ska vara liten... Trots att hon inte vill ligga på golvet alls knappt i babysittern heller utan bara stå å stå och stå så är hon ju mammas lilla...;-) hon hinner allt det andra också så småning om! Vi ska ju bara njuta nu...

Imorrn ska vi till stora staden.. ja ni vet staden på landet!! (birsta alltså) å då ska det inhandlas en matstol det står allra högst upp på önskelistan... å jamizar åt lillan hon ser kul ut nu då det börjar bli shorts av dem hon har...:-)

Nä nu ska jag ta å sussa lite jag oxå!
Min älskade sambo ligger på golvet här i vardagsrummet å sover Klara har myst ner sig i sin säng å tittar på tv:n hör jag.. Å lillan gosar under tjocktäcket!!
Kanske vill kissen in först innan jag gör natti...

~Nu i ro, slumra in allra kärestan min
~Låt en ängel ta din hand, bort till drömmarnas land
~och låt tankarna fly, till en ny dag ska gry
~~~~~~~~~~
~och en ängel du ser, när drömmen du ler
~som i lysande prakt, vid din säng står på vakt
~och en kyss på din mun, vaggar hon dej i blund~~~~~~~

Sov gott!!
ps, alla tankar till dej Ville gubben, mamma älskar å saknar dej så himla himla mycket önskar så att du fått vara här hos mej!! Mammas egen prins himlens vackraste ängel!!

Torsdag 24/1

Kategori: Allmänt

Hej svejs!!


Klockan är 10.40 och solen har börjat skina utanför vårt fönster kallt är det inte heller utan en underbar dag! det snöade lite igår kväll/natt så jag hoppas att det inte är alldeles jätte halt ute..
Johanna å jag ska ta en prommis senare! Nu har hon just vaknat lillan!
Hon sitter i baby sittern å skäller på baby gymmet hon vägrar släppa..

Jag har en kråka i halsen är väldigt hes, å det är så himla jobbigt!
Lillan är bättre i förkylningen lite snorig i mellan åt men vad gör det!!

Skriver mera senare du inte lilla madamme blir så upprörd av att behöva sitta i babysittern!

Kramiz

En liten bit in på 2008!

Kategori: 2008

Halloj!!

Nu är det ett nytt år, ja jag vet att jag är lite sen med det men vår dator har kolapsat totalt!
Men så fick vi en alldeles ny av en räddande ängel!! TACK, du vet vem du är!
 
Det nya året firade vi in hemma hos Sture & Kristina å ja må säga att vi hade det så himla mysigt:-) Tack ska ni ha!
Kristina ,jag, Klara å bebisarna tog en skön kvälls promenad i väntan på att det nya året skulle komma och det var så himla skönt!
Sen klockan tolv när raketerna skulle skjutas å champangen korkas upp så stod vi där i den satans blåsten å huttrade Emil han gjorde det enda rätta han sov inne i värmen!
Men ett nytt år blev det iaf och VÄLKOMMNA ska ni vara ni som läser detta till att följa med mej under ännu ett år!!

Igentligen har det inte hänt nått speciellt så här 17 dagar in på 2008 men års dagen av Villes begravning har kommit och gått en dag jag tände många ljus på min sons grav! Det blåste som bara den som det har gjort rätt mycker nu ett tag, så det var ganska så svårt att få dessa ljus att lysa men efter en del hopplöpsa försök lyste det vackert i lyktan, snart är det nog dags att ta bort tomtarna där också!!

Klara har åter börjat i skolan efter jullovet men har denna vecka varit hemma några dagar då hon haft feber å varit väldigt förkyld och matt! Men är nu hyfsat pigg igen! Så imorgon är det skoldag igen:-)

Johanna, mammas lilla solstrål vad vore livet utan dej??
Hon är redan 2,5 månad och hon är inte längre den lilla bebis jag skulle vilja ha utan en stor och otroligt vilje stark ung dam! Jag skulle vilja ha henne mysande på axeln men pyttsan inte hon inte... rak i ryggen som ett sopskaft och nyfiken ska vara med hela tiden! Klara är självklart den stora favoriten medans pappa kan vi stryka helt han är inge kul å hon gråter då hon lämnas ensamen hemma med honom... "skratt"
Det blir väl bättre,(hoppas jag)

Just nu sover lilla Johanna på soffan men det är bara att akta så hon inte trillar ner för hon flyttar sig neråt och i sidled och igår låg hon på sidan på golvet trots att vi lagt henne på ryggen! det går lite för fort fram här jag skulle vilja ha en pausknapp att trycka på ibland så man kan stanna upp och njuta av den dagen istället för att fundera när var det hon gjorde så eller si..... Men jag skriver ganska ofta i hennes bebisbok precis som jag gjort åt de andra två.... Å det är ju bra!:-)

Har inte gjort så mycket, jag tycker att dagarna bara försvinner!

Väntar på att bli moster igentligen när som helst nu så spänningen är stor å jag har städat ur bebiskläder då främst efter Ville, då syrran säger sig ska få en pojke! Men även saker sen Klara var liten å det är bra att allt kommer till användning igen!

Nä nu ska jag snart ta och sova jag med men det var så himla kul med en ny snabbare dator att jag bara MÅSTE sitta här å leka! Har aldrig haft en ny förrut så det var extra kul för det! men jag tror att Danne tyckte det var ännu roligre för jag fick inte sitta här förrän han gick och knöt sig! Skratt

Skriver mera en annan dag!

Kramizar i massor // Bodil